Harmoni med Jorden | 3 idéer til at reducere affaldet

I den nuværende struktur i de fleste udviklede lande kan "harmoni med jorden" lyde en smule fantasifuldt. Vi lærer ofte i skolen om drivhusgasser, forurening og en række økologiske problemer, men hvor ofte præsenterer det gamle uddannelsessystem håndgribelige løsninger? Der er en generel holdning i verden i dag, at mennesket bringer planeten ned, men jeg foreslår, at det ikke behøver at være sådan, og at menneskelig beboelse kan være godt for Jorden. I denne artikel vil vi se på tre løsningsbaserede idéer, der er inden for rækkevidde, til at reducere affaldet og leve mere harmonisk med planeten.

Plastaffald

Plastikaffald er efter min mening et af de vigtigste, mest synlige og mest triste økologiske dilemmaer, men jeg mener også, at det er mest inden for vores rækkevidde at gøre det bedre. Vi kender alle de tomme colaflasker, der flyder ned ad floderne, og strande, der er dækket af solbeskinnet plastikaffald. Desværre er vores samfund i det store og hele blevet ekstremt afhængigt af materialet, siden plastik til at smide væk blev populært i 1970'erne. Vi bruger det til fødevareemballage, medicinsk udstyr, toiletartikler, pakker osv., og vi bruger ikke-genbrugsplast til utallige anvendelser. Plastik er ikke på vej til at gå nogen steder i den nærmeste fremtid. Så hvad kan vi gøre?

Pyrolyse fraktioneret destillation er en kemisk proces, hvorved det er muligt at omdanne de fleste plastmaterialer til ca. 80% olie, 15% gas og 5% carbon black. Alle tre råmaterialer er yderst nyttige og værdifulde og udgør et økonomisk incitament for folk til både at samle affald op og genbruge deres eget affald derhjemme. Det lyder som om, at det må være kompliceret, men det er ikke så svært at forstå videnskaben. Her er en fantastisk video, der forklarer denne lidet kendte kemipejl.

Selv om der er et ekstremt potentiale for industrielle genanvendelsesindustrier her, kan vi også gøre dette derhjemme, reducere vores affald og få gavn af at rydde op og leve mere harmonisk med jorden. Her er både en video af en mand, der laver et simpelt pyrolysekammer i sin indkørsel ved hjælp af almindeligt tilgængelige materialer, en vinkelsliber, en svejser og nogle andre almindelige værktøjer som f.eks. en limpistol. Herunder er der også en kort inspirerende video om en familie, der genbruger affaldsplast til diesel og benzin til at drive deres hus, deres hydroponiske system og hjælpe deres samfund.

Kompostering

Næsten alle, der bor på landet, komposterer sandsynligvis deres affald og rester, men på grund af levevilkårene er det ikke så nemt for folk i byerne. Kompostering er vigtig, fordi det reducerer mængden af affald på lossepladsen og også returnerer de organiske næringsstoffer til jorden, så der skabes rig jord til havebrug i stedet for rådnende mad, der er fanget i uopslidelige plastiksække til affald. 

Det er meget enkelt og givende. Du skal blot samle affald i en lille kompostbeholder i køkkenet og tage det med ud til et udvalgt sted i haven og tilføje masser af blade (for kulstof) hver gang der tilsættes kvælstofholdigt affald. Vi kan endda kompostere æggeskaller, hvilket vil øge kalciumindholdet i komposten (godt til kalkintensive tomater). De skyggefulde steder i haven, hvor det er svært at dyrke planter, er perfekte til kompostering. Her er en kort og informativ video om kompostering med ekstra detaljer for at opnå de bedste resultater.

Luftkvalitet

Luftkvaliteten har stor betydning for både vores sundhed og for miljøet. Selv om CO2 og klimaændringer efter min mening er ekstremt overdrevne og fejlagtigt overskygger andre dilemmaer i den offentlige mening, er luftkvaliteten noget, vi alle bør tænke over. Både for vores egen personlige skyld og for livskvaliteten i vores omgivelser er ren luft vigtig.

Bilers emissioner er et varmt emne, og mange mennesker vælger nu at købe elbiler med lithium, men hvis man ser bort fra giftigheden af udvindingsprocessen, er sådanne elbiler økonomisk uoverkommelige for de fleste mennesker.

Efter min mening er kernen i problemet byens zoneinddeling. Den dikterer, hvilke områder der er beregnet til beboelse, kommercielle bygninger eller industribygninger. På grund af dette har de fleste mennesker i de store byer brug for en bil for at komme rundt. Det medfører spild af benzin, tid og værdifuldt grønt område og er forfærdeligt for luftkvaliteten. Men hvis byerne er bygget til biler og ikke til mennesker, hvordan kan vi så give den enkelte skylden for denne systemfejl? Der er meget at gøre på makroniveau, men hvad kan vi gøre individuelt for at forbedre luftkvaliteten?

Jeg vil foreslå at dyrke potteplanter på altanen og inde i lejligheden for at friske luften op. Desuden kan vi gå, cykle eller endda løbe, når det er inden for rimelig afstand, til det sted, vi skal hen, når vi har brug for det. Det ville reducere luftforureningen fra den overbelastede trafik, øge den enkeltes sundhed både fysisk og mentalt og bringe fællesskaber tættere sammen, når vi passerer hinanden på gaden.

 

Tak for din tid!

Tak, fordi du har taget dig tid til at læse denne korte artikel! Du kan give feedback i kommentarfeltet nedenfor - dine erfaringer og idéer er meget velkomne. Hvis du er mellem 15 og 25 år, er du velkommen til at deltage i Over to the Youth. Vi er lige startet op, så det er et godt tidspunkt at være med! Du kan få mere at vide om dette samarbejde på vores om siden, og lave en ansøgning her.

Ansvarsfraskrivelse: Over To The Youth er et fællesskab af bevidste individer. Indholdet afspejler den enkelte skabers perspektiv snarere end fællesskabet som helhed.

Ovenstående telefon

Du har friheden til at vælge.  Ovenfor Telefon giver dig frihed, privatliv, kontrol og kan alt det, din gamle telefon kan. Slå dig sammen med et brugervenligt operativsystem, apps og kommunikationsværktøjer. Den er hurtig, pålidelig og har branchens bedste kundesupport.

$25 rabat med kupon: OTTY25

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish