Overvejelser om et imperiums immanente endeligt

Devaluering af valuta: Dengang og nu

Devalueringen af penge har været drivkraften bag sammenbruddet af store imperier gennem historien. Hvad enten det var møntudstedelse i Romerrigets dage, legerede metaller i feudalperioden eller ubegrænset trykning og fraktioneret reserveudlån i denne moderne episode, har grådighedens egregor været mange store nationers undergang.

Knaphed på penge kan håndhæves af regler om offentlig konsensus eller fysiske naturlove. Valutaer uden knaphed har en kort holdbarhed på cirka 50 år. Den amerikanske dollar forlod guldstandarden i 1971 og mistede dermed sin forankring i virkeligheden. Siden da har USA's militære dominans været den sjælelige håndhævelse af dollarens opfattede værdi. I dag synger denne engang uovertrufne supermagt på sidste vers. 50 år er 2 år siden. Den bukker under for sin egen vægt, mens nye supermagter rejser sig for at udfylde tomrummet efter dens fravær; sultne efter at etablere deres egne valutaer som det nye globale udvekslingsmiddel.

Pris på forskellige råvarer over en 5-årig periode

Overvejelser om økonomisk analyse

Det kræver ikke det store intellekt at se, at "prisen" på de ovennævnte varer er steget betydeligt, siden dollaren nåede slutningen af sin holdbarhedsperiode. Men vi kan og bør se på det på en anden måde. Når det gælder råvarer, er én lig med én. En ounce guld er lig med en ounce guld. Et pund hvede er lig med et pund hvede. En bitcoin er lig med en bitcoin. Inkonsekvensen her er ikke varen, men den værdimåler, vi observerer den med.

Hvis vi måler en afstand med en skrumpende lineal, tror vi måske, at det er afstanden, der vokser. Kan du se perversionen?

Værdien af opmærksomhed og kreativ energi

Illusionen er ved at falde, og sammen med den alle dens afhængige. Devalueringen af dollaren blev hugget i sten i 1971, men det er os, der lever i dag, som kommer til at udholde konsekvenserne af grådigheden fra for længst forgangne år. Kollapset er ikke et spørgsmål om hvis, men et spørgsmål om hvornår; selvom ingen kender timen eller dagen. Lad os derfor ikke blive lammet af frygtsomme analyser. Analyser tager tid fra forberedelserne. Vi har tid til at forberede os, men ingen tid at spilde.

Opmærksomhed er fordeleren af vores kreative energi, og det er gennem kreativitet, at vi vil overleve og trives, uanset hvilke omstændigheder vi befinder os i. Det er det, vores art gør: overlever, skaber og trives. Hvis vi skal bevare vores forfædres fremskridt, må vi investere vores opmærksomhed i ting, der betyder noget. Mad, vand, husly, varme, fællesskab, selvforsvar, medicin og sunde penge er alle grundlæggende for velstand.

Vores opmærksomhed er den mest værdifulde vare af alle. Hvad vil du give din opmærksomhed til?

Ansvarsfraskrivelse: Over To The Youth er et fællesskab af bevidste individer. Indholdet afspejler den enkelte skabers perspektiv snarere end fællesskabet som helhed.

Ovenstående telefon

Du har friheden til at vælge.  Ovenfor Telefon giver dig frihed, privatliv, kontrol og kan alt det, din gamle telefon kan. Slå dig sammen med et brugervenligt operativsystem, apps og kommunikationsværktøjer. Den er hurtig, pålidelig og har branchens bedste kundesupport.

$25 rabat med kupon: OTTY25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish