Bitcoin: Refleksion over halveringscyklussen

Halveringen: når belønningen for at udvinde Bitcoin halveres

I ekstrem kontrast til inflationære fiat-valutaerBitcoin er deflationær; den bliver mere værd med tiden. Efter opfindelsen i 2009 af den legendariske Satoshi Nakamoto fejrede entusiaster, når værdien i fiat-denomineret valuta oversteg $0,01. I 2010 var den mere end $0,05 værd, og i dag koster en Bitcoin over $23.000. Alene i løbet af de sidste syv år er værdien i forhold til fiat steget med 6.000+%.

Hvordan er det muligt? Ud over at være et overlegent pengesystem, skyldes denne dramatiske stigning i opfattet værdi en del af Bitcoins egen algoritme; den kaldes The Halving.

Hvad er halveringen?

Som du måske ved, bruger Bitcoin en blockchain-database med tidsstempler på 10 minutters "blokke". Dette er en sikkerhedsprotokol, der er designet til at beskytte netværket mod dobbeltforbrug. For hver blok er der et kapløb mellem computere ("miners") over hele verden om at løse en SHA-256-kryptering, og sværhedsgraden justeres automatisk, så det tager cirka ti minutter. Vinderen belønnes med Bitcoin, og netværket holdes sikkert mod en lang række trusler.

Hver 210.000 blok (ca. 4 år) halveres belønningen, og det medfører en dramatisk stigning i Bitcoins opfattede værdi på grund af en pludselig mangel på udbud. Dette er måske det mest fundamentale punkt at forstå, før man investerer i Bitcoin; prisen er ustabil, men de stærke hænder vinder altid. Nedenfor er en logaritmisk graf over Bitcoin-priserne siden 2010 - de omtrentlige halveringsdatoer er markeret med rødt.

Implikationerne af deflationære penge

Implikationerne af dette for menneskeheden er utrolige; en civilisation, der bruger Bitcoin som sit standardbyttemiddel, vil have et incitament til ikke at købe ting, de ikke har brug for, fordi deres penge vil være mere værd (i mindre udbud), jo længere de holder på dem. I modsætning hertil tilskynder fiat til forbrug, fordi de konstant falder i værdi. En massemigration til Bitcoin ville bidrage betydeligt til at reducere vores spildte ressourcer og meningsløse kulturelle afhængighed af materialisme.

Når den opfattede værdi af fiat fortsætter med at falde i forhold til Bitcoin, vil mange blive fristet til at udnytte det til at akkumulere mere fiat-rigdom. Det er ekstremt kortsigtet. Med Bitcoin har vi mulighed for at opbygge en ny cirkulær økonomi af folket, for folket - for os selv og de kommende generationer. En økonomi med rødder i ærlighed, sunde penge, offentlig konsensus og fri for systemisk tyveri.

Hvilket økonomisk system vil du bruge din opmærksomhed og energi på?

Ansvarsfraskrivelse: Over To The Youth er et fællesskab af bevidste individer. Indholdet afspejler den enkelte skabers perspektiv snarere end fællesskabet som helhed.

Ovenstående telefon

Du har friheden til at vælge.  Ovenfor Telefon giver dig frihed, privatliv, kontrol og kan alt det, din gamle telefon kan. Slå dig sammen med et brugervenligt operativsystem, apps og kommunikationsværktøjer. Den er hurtig, pålidelig og har branchens bedste kundesupport.

$25 rabat med kupon: OTTY25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish