Harmoniaa maapallon kanssa | 3 ideaa jätteiden vähentämiseksi

Useimpien kehittyneiden maiden nykyisessä rakenteessa "harmonia maapallon kanssa" saattaa kuulostaa hieman fantastiselta. Meille opetetaan koulussa usein kasvihuonekaasuista, saastumisesta ja monista muista ekologisista ongelmista, mutta kuinka usein perinteinen koulutusjärjestelmä esittää konkreettisia ratkaisuja? Maailmassa vallitsee nykyään yleinen asenne, jonka mukaan ihmiset tuhoavat planeetan, mutta ehdotan, että näin ei tarvitse olla ja että ihmisen asuminen voi olla hyväksi maapallolle. Tässä artikkelissa tarkastelemme kolmea ratkaisuun perustuvaa, helposti lähestyttävää ideaa, joilla voidaan vähentää jätettä ja elää harmonisemmin planeetan kanssa.

Muovijäte

Muovijäte on mielestäni yksi tärkeimmistä, näkyvimmistä ja surullisimmista ekologisista ongelmista, mutta uskon myös, että se on eniten meidän ulottuvillamme, jotta voisimme parantaa sitä. Me kaikki tunnemme jokea pitkin uivat tyhjät kokispullot ja rannat, jotka ovat auringon paahteisen muoviroskan kiiltämiä. Valitettavasti siitä lähtien, kun heittomuovit yleistyivät 1970-luvulla, yhteiskunnastamme on yleisesti ottaen tullut äärimmäisen riippuvainen tästä materiaalista. Käytämme sitä elintarvikepakkauksiin, lääketarvikkeisiin, hygieniatuotteisiin, paketteihin jne. ja käytämme kertakäyttömuovia lukemattomiin sovelluksiin. Muovit eivät ole lähiaikoina menossa minnekään. Mitä voimme siis tehdä?

Pyrolyysifraktiotislaus on kemiallinen prosessi, jonka avulla useimmista muoveista voidaan valmistaa noin 80% öljyä, 15% kaasua ja 5% häkää. Kaikki nämä kolme raaka-ainetta ovat erittäin hyödyllisiä ja arvokkaita, ja ne kannustavat ihmisiä taloudellisesti keräämään roskat ja kierrättämään omat jätteensä kotona. Kuulostaa siltä, että sen täytyy olla monimutkaista, mutta tiedettä ei ole vaikea ymmärtää. Tässä on loistava video, jossa selitetään tämä vähän tunnettu kemian helmi.

Vaikka teollinen kierrätysteollisuus on erittäin potentiaalinen, voimme tehdä näin myös kotona, vähentää jätteitämme ja hyötyä siivoamisesta ja elää harmonisemmin maapallon kanssa. Tässä on video miehestä, joka tekee yksinkertaisen pyrolyysikammion pihatiellään käyttäen yleisesti saatavilla olevia materiaaleja, kulmahiomakonetta, hitsaajaa ja joitakin muita yleisiä työkaluja, kuten liimapistoolia. Alla on myös inspiroiva lyhyt video perheestä, joka kierrättää muovijätettä dieseliksi ja bensiiniksi, jolla he saavat sähköä taloonsa, vesiviljelyjärjestelmäänsä ja auttavat yhteisöään.

Kompostointi

Lähes kaikki maaseudulla asuvat kompostoivat todennäköisesti jätteensä ja tähteensä, mutta elinoloista johtuen tämä ei ole yhtä helppoa kaupungeissa asuville. Kompostointi on tärkeää, koska se vähentää kaatopaikalle päätyvän jätteen määrää ja palauttaa orgaaniset ravinteet maahan, jolloin syntyy hedelmällistä maaperää puutarhanhoitoa varten eikä mätänevää ruokaa, joka on vangittuna pilaantumattomiin muovisiin roskapusseihin. 

Se on hyvin yksinkertaista ja palkitsevaa. Kerää yksinkertaisesti jätteet pieneen kompostointiastiaan keittiössä, vie se valitulle paikalle puutarhassa ja lisää paljon lehtiä (hiilen vuoksi) joka kerta, kun runsaasti typpeä sisältäviä jätteitä lisätään. Voimme jopa kompostoida kananmunankuoret, mikä lisää kompostin kalsiumpitoisuutta (hyvä kalsiumintensiivisille tomaateille). Puutarhan varjoisat paikat, joissa on vaikea kasvattaa kasveja, ovat täydellisiä kompostointiin. Tässä on lyhyt ja informatiivinen video kompostoinnista, jossa on lisätietoja parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Ilmanlaatu

Ilmanlaatu on erittäin tärkeä sekä terveydellemme että ympäristölle. Vaikka C02:ta ja ilmastonmuutosta liioitellaan mielestäni liikaa ja ne jättävät muut ongelmat aiheettomasti varjoonsa julkisessa mielipiteessä, ilmanlaatu on asia, jota meidän kaikkien pitäisi miettiä. Puhdas ilma on välttämätöntä sekä oman henkilökohtaisen etumme että ympäröivän ympäristömme elämänlaadun kannalta.

Autojen päästöt ovat kuuma aihe, ja monet ihmiset ovat nyt siirtymässä litiumia käyttäviin sähköautoihin, mutta kaivostoiminnan myrkyllisyyden lisäksi tällaiset sähköautot ovat taloudellisesti useimpien ihmisten ulottumattomissa.

Ongelman ydin on mielestäni kaupungin kaavoitus. Siinä määrätään, mitkä alueet ovat asuin-, liike- tai teollisuusrakennuksia varten. Tämän vuoksi suurissa kaupungeissa useimmat ihmiset tarvitsevat auton liikkumiseen. Tämä aiheuttaa paljon bensiinin ja ajan tuhlausta, arvokasta viheraluetta ja on huono asia ilmanlaadun kannalta. Jos kaupungit on kuitenkin rakennettu autoja eikä ihmisiä varten, miten voimme syyttää yksilöä tästä järjestelmällisestä virheestä? Makrotasolla on paljon tehtävää, mutta mitä me voimme yksilöinä tehdä ilmanlaadun parantamiseksi?

Ehdottaisin ruukkukasvien kasvattamista parvekkeella ja asunnon sisällä, jotta ilma raikastuisi. Kun olemme kohtuullisen matkan päässä, voimme myös kävellä, pyöräillä tai jopa juosta sinne, minne meidän on mentävä. Tämä vähentäisi ruuhkaisen liikenteen aiheuttamaa ilmansaastetta, parantaisi yksilön terveyttä sekä fyysisesti että henkisesti ja lähentäisi yhteisöjä, kun kuljemme toisiamme kadulla.

 

Kiitos ajastanne!

Kiitos, että käytit aikaa tämän lyhyen artikkelin lukemiseen! Voit jättää palautetta alla olevaan kommenttiosioon - kokemuksesi ja ideasi ovat erittäin tervetulleita. Jos olet 15-25-vuotias, olet tervetullut mukaan Over to the Youthiin. Olemme vasta aloittamassa, joten nyt on hyvä aika liittyä mukaan! Voit tutustua tähän yhteistyöhön tarkemmin osoitteessa Tietoja-sivuja tee hakemus täällä.

Vastuuvapauslauseke: Over To The Youth on tiedostavien yksilöiden yhteisö. Sisältö heijastaa pikemminkin sen yksittäisen luojansa kuin koko yhteisön linssin.

Yllä oleva puhelin

Sinulla on vapaus valita.  Puhelimen yläpuolella antaa sinulle vapauden, yksityisyyden ja hallinnan, ja sillä voi tehdä kaiken, mitä vanhalla puhelimellasi voi tehdä. Yhdistä voimasi ystävällisen käyttöjärjestelmän, sovellusten ja viestintävälineiden kanssa. Se on nopea, luotettava ja sillä on alan paras asiakastuki.

$25 alennus kupongilla: OTTY25

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish