Takaisin olemisen perusasioihin

Avaus Nuoruuden luonne

 "Miksi nuoret eivät ole enemmän mukana nykypäivän haasteissa?" Mikä nimenomaan nuorisossa erottaa meidät ympäristöstämme? Sekä minä että muut Nuorille olen pohtinut vastausta tähän mutkikkaaseen asiaan. Tarkastelemalla nuoruuden luonnetta uskon, että voimme ehkä hahmottaa joitakin ratkaisuja tähän monikerroksiseen palapeliin ja valmistaa tulevia sukupolvia ottamaan henkilökohtaisen vastuun. Olkaa siis ystävällisiä ja analysoikaa hypoteesini.

Olemme oman maailmankaikkeutemme keskus

Kuulen jatkuvasti, että meidän kaltaisemme nuoret pohtivat jatkuvasti, mikä on identiteettimme. Keitä me olemme? Mikä on elämämme tarkoitus? Mihin me kuulumme? Yhteistä näille ajatuskulkuille on sinä.

Sinä kulkevat läpi elämän hahmottaen asioita sinun silmät, sinulla ei ole valinnanvaraa. Et voi tehdä "friikkiperjantaita" ja viettää päivää toisen ihmisen kehossa tai mielessä; koet maailman aina vain ja ainoastaan sen kautta. sinun näkökulma ja käsitys, sinun kognitio ja tietoisuus. Emme voi olla olematta oman universumimme keskipiste; se on kaikki, mitä tiedämme. Tämän vuoksi me näennäisesti unohdamme, että on olemassa maailma meidän ulkopuolellamme. Alamme ajatella ja siksi toimia ikään kuin ainoa asia, jolla on merkitystä, olisi se, mitä tapahtuu välittömässä elämänalueessamme.

Itsekeskeinen vs itsekeskeinen

Haluaisin tehdä eron termien "itsekeskeinen" ja "itsekeskeinen" välillä. Kun kuulen joltakulta jotakin sellaista kuin "olet itsekeskeinen", vatsani menee aina kurkkuun, mutta uskon, että lausuma "laita itsesi etusijalle" on pätevä; kuten lentoyhtiön turvallisuusohjeet, jos et aseta omaa happimaskiasi etusijalle, miten autat toista laittamaan omansa päälle? Näin ollen päättelin, että itsekeskeisyydellä on myös myönteinen puoli. Tärkein ero "itsekeskeisyyden" ja "itsekeskeisyyden" välillä on se, että kukaan ei voi pysyvästi välttyä itsekeskeisyydeltä; emme me nuoret aikuiset emmekä täysi-ikäiset aikuiset.


Itsensä hemmottelu on kuitenkin suosittu tapa, joka yhdistetään yleisesti nuoruuteen. Tarkennan "harjoittaa", koska se on jotain, jonka voimme valita. Nuoret mieluummin hemmottelevat omia arvostelukykyjään, ennakkoluulojaan ja impulssejaan kuin miettivät kahdesti vaihtoehtoisia vaihtoehtoja tai seurauksia, joita niistä seuraa. Siinä missä he voisivat etsiä neuvoa kodeistaan, sielustaan ja historiastaan, he kääntyvät sen sijaan yhteiskunnallisten epäjumalien puoleen, jotka ovat yhtä eksyksissä kuin hekin. Siinä missä he voisivat kysellä kuka, mitä, missä, milloin, miksi ja miten heidän ympärillään on, heidät johdatetaan apatiaan sen mukavuuden vuoksi ja siihen harhakäsitykseen, ettei heillä ole valinnanvaraa.

Kaikki vastuu ei ole nuorten vastuulla. Elämme ja osallistumme yhteiskunnassa, joka pakottaa meidät tuhlaamaan elinvoimaamme; yhteiskunta, joka käyttää hyväkseen haavoittuvuuttamme, koska olemme vaikutuksille alttiita ja nerokkaita, ja muokkaa meistä kannattavia pelinappuloita shakkilaudalla. Se käännyttää meidät pois rehellisyydestä, jotta voisimme pelata sen petollista yritysversiota vuorten kuninkaasta, ja ohjaa meidät pois perheen muodostamisesta, jotta voisimme liittyä sen viettelevään syndikaattiin. Kaiken kukkuraksi se vakuuttaa meille, että olemme nuoria, eikä meidän tarvitse kantaa kaikkea vastuuta päätöksistämme ja teoistamme.

Meitä houkutellaan aivojen muinaisen limbisen järjestelmän kautta dopamiinipalautesilmukoiden kautta käyttämiemme sovellusten, lukemiemme sivustojen ja saamamme koulutuksen kautta. Itsekeskeisyytemme on väistämätöntä ja käytännöllistä, mutta itsekeskeisyyttämme kasvattaa kuin rikkaruohoa ympäristömme ja sitä hallitsee huonosti oma tietämättömyytemme.

Otsalohkon osuus

Otsalohko on aivojen aivokuoren viimeisimmäksi kehittynyt osa. Se vastaa päätöksenteosta, ajattelusta, suunnittelusta, itsehallinnasta, omaksumistamme näkökulmista ja niin edelleen. Se vie noin 7% koiran aivojen tilavuudesta, mutta 35% ihmisen aivojen tilavuudesta.

 

Oletko tietoinen siitä, että otsalohko kehittyy täysin vasta noin 25-vuotiaana? Osa kognitiivisesta prosessistamme on vielä kehityksessä! Tämä ei tarkoita sitä, että meidän kaikkien pitäisi huokaista syvään helpotuksesta, potkaista jalkojamme taaksepäin ja juoda väärän turvallisuuden tunteen kupista, koska vikamme virheellisyytemme ovat aivojemme sisällä. Tarkoituksena on pikemminkin todeta, että meillä on vielä paljon opittavaa siitä, mitä me olemme, sekä jatkuva neuvotteluprosessi siitä, keitä me olemme. Meillä on edelleen itsemääräämisoikeus, mikä merkitsee sitä, että otamme vastuun teoistamme ja olemme vastuussa päätöksistämme. Henkilökohtaisesti en usko, että tulemme koskaan täysin ymmärtämään itseämme, ja toivon, ettemme koskaan ymmärrä sitä, koska sangviinisesta näkökulmasta katsottuna se tarkoittaa, että muutumme ja kehitymme jatkuvasti.

Itseratkaisut

Jotta voisimme todella vastata kysymykseen siitä, miksi nuoret eivät ole enemmän mukana nykypäivän haasteissa, meidän on kuljettava sen labyrintin läpi, kuka, mitä, missä, milloin, miksi ja miten me olemme. Itsetutkiskelu ei ole helppo tehtävä. Usein paljastamme itsestämme sellaisia puolia, joiden toivoisimme pysyneen piilossa; harvoin näemme kultamitaliamme, ennen kuin olemme ensin vihaisesti heittäneet kaikki osallistumisnauhamme ympäriinsä. Se voi tuntua jatkuvalta ja turhalta. Minä näen asian niin, että minne tahansa menetkin, siellä on sinä olet; se ulottuu koko elinaikanasi, joten ei ole parempaa henkilöä oikaisemaan sinua kuin sinä itse.

"Nuoret ovat tulevaisuus" on yleinen anekdootti, jota heitetään sukupolvelleni. Duh! Me olemme teitä nuorempia. Tähän väestöryhmään kuuluvana en usko, että meitä on valmisteltu siihen hyvin. Yhteiskunnastamme on yleisesti ottaen tullut yhä narsistisempi muutaman viime vuosikymmenen aikana. Erityisen huomion puute minun väestöryhmältäni yhdessä ihmiskunnan kanssa on aiheuttanut ihmiskunnan tilan luisumisen ja rehellisesti sanottuna johtanut kollektiiviseen kärsimykseen. Olemme vähemmän yhteydessä historiaamme kuin koskaan aiemmin. Jopa ne, jotka tulivat vain sukupolven verran ennen meitä, näyttävät olevan galaksin päässä, vaikka he jatkuvasti ojentavat kätensä alaspäin auttaakseen meidät harteilleen.

Hoosea 4:6
"Tiedon puutteen vuoksi kansani tuhoutui" on ike, joka on painanut edellisiä sukupolvia. Tämä tiedon puute johtaa siihen, että toistamme nykyistä todellisuudesta irtautumisen syklistä luonnetta. Aina on ollut sota tietyllä taistelukentällä, joka on ollut myöhässä valloitettavaksi jokaiselle sukupolvelle; näin olemme lajina alun perin joutuneet tähän tilaan. Kunkin sukupolven kriittisen ajattelun puute menneisyyden ratkaisemattomien haasteiden suhteen johtaa dominoiden kaltaisiin onnettomuuksiin.

Emme tunne itseämme saati sitten ympäristöämme. Miten voimme odottaa, että nuoret ovat mukana tulevaisuudessa, jos he eivät ole mukana edes nyt? Kun otsalohkomme eivät ole vielä täysin kehittyneet, kun yhteiskuntarakenne käyttää hyväksi evoluution perusvaistojamme markkinoinnin ja manipuloidun koulutuksen avulla ja kun meillä ei ole itsetuntemusta siitä, mitä aivomme ja kehomme tekevät, vajoamme peilien labyrinttiin: olemme jatkuvasti epävarmoja siitä, milloin tai missä jalkamme koskettavat maata, eikä mikään osoita, että on olemassa maailma meidän itsemme ulkopuolella.

"Kaikki vaeltajat eivät ole eksyksissä."

 

~ J.R.R. Tolkien

Onko se kaikki sen arvoista? Olemmeko ohittaneet pisteen, josta ei ole paluuta? Vastatakseni näihin kysymyksiin käänsin katseeni vanhempiini. He ovat tuplasti minua vanhempiani vanhempia, heidän otsalohkonsa ovat jo pitkälle kehittyneet, ja heistä on vasta viime vuosina tullut "herääviä ihmeitä", kuten he sanovat. Russell Brand niin kaunopuheisesti ilmaisee sen. He, kuten niin monet muutkin, viettivät loputtomalta vaikuttavan nuoruutensa tanssien öitä loppuun asti ikään kuin aika ei olisi vakio. Vasta viimeisinä vuosinaan he tajusivat, että olisi järkevämpää ottaa aikaa ja huojua. Monet edeltäjistämme ovat ottaneet opikseen ja pyrkivät nyt jakamaan kokeneet kokemuksensa meidän tulevien kanssa. Jotkut yrittävät edelleen tasoittaa epäonnistumisten ja onnistumisten suhdettaan, jonka vaikutuksia me kaikki kannamme.

Nämä erehtyväiset mestarimiehemme ovat yhä olemassa, jotta heitä voidaan seurata, matkia ja kuunnella. Monet olivat myöhään kukoistavia, tekivät virheitä ja silti jatkoivat kriittistä ajattelua. Heillä oli ja on edelleen toivoa. Niin myös meillä ja meidän jälkeemme tulevilla voi olla.

Tämä ei ole nuoruuden halveksuntaa. Nuoruuden ominaispiirre on epävarmuus ja epätäydellisyys, jota suosittelen kaikille. Nuorille on; siinä on toivoa. Toivoa, koska siinä on potentiaalia, eikä mikään ole potentiaalia toivoa herättävämpää. Tämä on kutsu. Kutsu itsensä löytämiseen, avoimuuteen muita kohtaan, tietoisuuteen maailmasta ja ennen kaikkea nöyryyteen leikkiä hölmöä.

Juontajat Bret Weinstein ja Heather Heying, jotka ovat mukana DarkHorse podcast, joilla molemmilla on tohtorin tutkinto evoluutiobiologiasta, käyttävät mielellään sanontaa "tervetuloa monimutkaisiin järjestelmiin". Ihmiset, yksilöt, yhteisöt, ihmiskunta, me olemme monimutkaisia. Piste. Nyt lisätään nuorisotekijä, otsalohkotekijä, yhteiskunnan savu ja peilit -tekijä ja perheyhteyden tukahduttaminen -tekijä.

Meidän tehtävämme on tästä eteenpäin ottaa vastaan edessämme oleva kuorma, joka on - itse. Ymmärrä itse. Pursue itse. Tämän pyrkimyksen pitäisi kuluttaa koko elämänne ja kaikki jalot ponnistelunne, kuten se varmasti tekee minun elämäni; kaikkea muuta vähempää pitäisi pitää typeränä yrityksenä. Maailman kautta ja yksilöiden sisältä nähtävät mallit ja taipumukset tislaavat aina aivot ja henki. itse. Jos ei nyt, milloin sitten? Jos et sinä, niin kuka? Vastaus kysymykseen "miksi nuoret eivät osallistu enemmän nykypäivän haasteisiin?" löytyy sieltä, mistä moni muukin: sisältä.

Telegrammi
Facebook
Twitter
Sähköposti

Ota yhteyttä! Kommentoi ja kerro minulle, mitä ajatuksiasi oli! Jos pidit työstäni, voit löytää lisää minusta osoitteessa Madamei Studios.

 

Vastuuvapauslauseke: Over To The Youth on tiedostavien yksilöiden yhteisö. Sisältö heijastaa pikemminkin sen yksittäisen luojansa kuin koko yhteisön linssin.

Yllä oleva puhelin

Sinulla on vapaus valita.  Puhelimen yläpuolella antaa sinulle vapauden, yksityisyyden ja hallinnan, ja sillä voi tehdä kaiken, mitä vanhalla puhelimellasi voi tehdä. Yhdistä voimasi ystävällisen käyttöjärjestelmän, sovellusten ja viestintävälineiden kanssa. Se on nopea, luotettava ja sillä on alan paras asiakastuki.

$25 alennus kupongilla: OTTY25

Yksi vastaus

  1. Fantastista! Vau, otsalohkoni sykkii, kiitos Madison. Rakastan myös tapaa, jolla lopetit sen: "Vastaus kysymykseen "miksi nuoret eivät osallistu enemmän nykypäivän haasteisiin?" löytyy sieltä, mistä paljon muutakin löytyy; sisältä."" Ihanaa luettavaa, kiitos, että jaoit tämän maailman kanssa 🙂 🙂 .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish