Harmonie met de Aarde | 3 ideeën om afval te verminderen

In de huidige structuur van de meeste ontwikkelde landen klinkt "harmonie met de aarde" misschien een beetje fantastisch. We krijgen op school vaak les over broeikasgassen, vervuiling en allerlei andere ecologische problemen, maar hoe vaak draagt het oude onderwijssysteem geen tastbare oplossingen aan? Er heerst tegenwoordig een algemene houding in de wereld dat de mens de planeet ten gronde richt, maar ik stel voor dat dit niet zo hoeft te zijn, en dat menselijke bewoning goed kan zijn voor de aarde. In dit artikel zullen we drie, op oplossingen gebaseerde, binnen handbereik liggende ideeën bekijken om afval te verminderen en harmonieuzer met de planeet te leven.

Plastic Afval

Plastic afval is naar mijn mening een van de belangrijkste, meest zichtbare en meest trieste ecologische dilemma's, maar ik denk ook dat het het meest binnen ons bereik ligt om het beter te maken. We kennen allemaal de lege colaflesjes die de rivier afdrijven, en de stranden die glanzen van het zonovergoten plastic afval. Helaas is onze samenleving, sinds wegwerpplastic in de jaren zeventig populair werd, in hoge mate afhankelijk geworden van dit materiaal. We gebruiken het voor voedselverpakkingen, medische benodigdheden, toiletartikelen, pakjes, enz. en we gebruiken wegwerpplastic voor talloze toepassingen. Plastics zullen niet snel verdwijnen. Dus wat kunnen we doen?

De gefractioneerde destillatie door pyrolyse is een chemisch proces waarmee de meeste kunststoffen kunnen worden omgezet in ongeveer 80% olie, 15% gas en 5% roet. Al deze drie grondstoffen zijn uiterst nuttig en waardevol, en vormen een financiële stimulans voor mensen om zowel zwerfvuil op te rapen als hun eigen afval thuis te recycleren. Het klinkt alsof het ingewikkeld moet zijn, maar de wetenschap is niet al te moeilijk te begrijpen. Hier is een fantastische video die dit weinig bekende scheikundige juweeltje uitlegt.

Hoewel er hier een extreem potentieel is voor industriële recyclingindustrieën, kunnen we dit ook thuis doen, ons afval verminderen en profiteren van het opruimen en harmonieuzer leven met de Aarde. Hier is zowel een video van een man die een eenvoudige pyrolyse kamer in zijn oprit maakt, met behulp van algemeen beschikbare materialen, een hoekslijpmachine, een lasser, en enkele andere gemeenschappelijke hulpmiddelen zoals een lijmpistool. Hieronder staat ook een inspirerende korte video over een familie die afvalplastic recycleert tot diesel en benzine om hun huis en hun hydrocultuursysteem van energie te voorzien, en hun gemeenschap te helpen.

Compostering

Bijna iedereen die op het platteland woont, composteert waarschijnlijk zijn afval en restjes, maar door de leefomstandigheden is dit niet zo gemakkelijk voor mensen in de steden. Composteren is belangrijk omdat het de hoeveelheid afval op de stortplaats vermindert en ook de organische voedingsstoffen terug in de aarde brengt, waardoor een rijke bodem voor tuinieren ontstaat in plaats van rottend voedsel dat vastzit in onvergankelijke plastic vuilniszakken. 

Het is heel eenvoudig en lonend. Verzamel de resten in een klein compostvat in de keuken, breng het naar een uitgelezen plek in de tuin en voeg veel bladeren toe (voor koolstof) telkens wanneer stikstofrijke resten worden toegevoegd. We kunnen zelfs eierschalen composteren, wat de hoeveelheid calcium in de compost verhoogt (geweldig voor tomaten die veel calcium nodig hebben). De schaduwrijke plekken in de tuin, waar het moeilijk is om planten te laten groeien, zijn perfect om te composteren. Hier is een korte en informatieve video over composteren, met extra details voor de beste resultaten.

Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is enorm belangrijk, zowel voor onze gezondheid als voor het milieu. Hoewel C02 en klimaatverandering naar mijn mening sterk overdreven worden en andere dilemma's in de publieke opinie ten onrechte overschaduwen, is luchtkwaliteit iets waar we allemaal aan moeten denken. Zowel voor ons persoonlijk welzijn als voor de kwaliteit van het leven in onze omgeving is schone lucht van essentieel belang.

De uitstoot van auto's is een veelbesproken onderwerp en veel mensen schakelen nu over op elektrische auto's die op lithium rijden, maar afgezien van de giftigheid van het mijnbouwproces liggen dergelijke elektrische voertuigen financieel buiten het bereik van de meeste mensen.

De kern van het probleem is, naar mijn mening, de stadszonering. Deze bepaalt welke gebieden bestemd zijn voor bewoning, commerciële of industriële gebouwen. Hierdoor hebben de meeste mensen in grote steden een auto nodig om zich te verplaatsen. Dit veroorzaakt veel verspilling van benzine, tijd, waardevolle groene ruimte, en is verschrikkelijk voor de luchtkwaliteit. Maar als steden zijn gebouwd voor auto's en niet voor mensen, hoe kunnen we dan het individu de schuld geven van deze systematische fout? Er is veel te doen op macroniveau, maar wat kunnen we individueel doen om de luchtkwaliteit te verbeteren?

Ik stel voor om potplanten te kweken op het balkon en in het appartement om de lucht te helpen verfrissen. Ook kunnen we, wanneer we binnen redelijke afstand zijn, lopen, fietsen of zelfs rennen naar waar we heen moeten. Dit zou de luchtvervuiling door het drukke verkeer verminderen, de individuele gezondheid zowel lichamelijk als geestelijk verbeteren, en gemeenschappen dichter bij elkaar brengen als we elkaar op straat passeren.

 

Bedankt voor je tijd!

Bedankt dat u de tijd hebt genomen om dit korte artikel te lezen! U kunt feedback achterlaten in het commentaarveld hieronder - uw ervaringen en ideeën zijn van harte welkom. Als je tussen de 15 en 25 jaar oud bent, ben je van harte welkom bij Over to the Youth. We zijn net begonnen, dus het is een geweldige tijd om mee te doen! Je kunt meer te weten komen over deze samenwerking op onze Over paginaen maak een aanvraag hier.

Disclaimer: Over To The Youth is een gemeenschap van bewuste individuen. De inhoud weerspiegelt de lens van de individuele maker en niet die van de gemeenschap als geheel.

De telefoon hierboven

Je hebt de vrijheid om te kiezen.  Boven Telefoon geeft je vrijheid, privacy, controle en kan alles wat je oude telefoon ook kan. Bundel je krachten met een vriendelijk besturingssysteem, apps en communicatietools. Het is snel, betrouwbaar en heeft de beste klantenondersteuning in de branche.

$25 korting met coupon: OTTY25

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch