Grow (None of) Your Own | Is dit het "nieuwe normaal"?

Wordt het publiek subliminaal ontmoedigd om zelfvoorzienend te zijn op voedselgebied, en onze onafhankelijkheid over te geven aan een nieuw normaal verschijnsel van totale afhankelijkheid van de staat?

Met de recente pieken in de kosten van levensonderhoud en problemen in de voedselvoorziening in veel landen, zou je geneigd kunnen zijn om je te richten op het verbouwen van je eigen voedsel als een middel om zelfvoorzienend te zijn en de kosten laag te houden. Het zou zeker niet misplaatst zijn voor onze politieke leiders om dergelijke programma's aan te moedigen; ik kan me voorstellen dat een "Dig for Victory"-achtige campagne met oorlogstijd-achtige boodschappen iets bijzonder aantrekkelijks is voor onze leiders als een middel om de publieke populariteit te verbeteren (wat de twee Britse premierkandidaten en de oppositieleider die we hard nodig hebben). Een dergelijk beleid zou zeker ook met het oog op de klimaatverandering moeten worden toegejuicht, aangezien eigen teelt onvermijdelijk zal leiden tot veel minder uitstoot door vervoer. Er zijn zelfs gezondheidsargumenten, zoals blijkt uit de effect van pesticiden op het menselijk lichaamwaarvan veel minder nodig zou zijn als er meer voedsel van eigen bodem zou worden verbouwd.

Integendeel, we hebben het tegenovergestelde gezien; een slangenverbod is in delen van Engeland ingevoerd als reactie op lage rivierstanden en klimaatverandering. Zelfs boeren zijn beperkt van het bewateren van hun eigen gewassen. Dit zou op zich al erg genoeg zijn voor mensen die hun eigen groenten willen verbouwen, maar het opzettelijk beperken van de toegang tot water zal nog erger worden. regeringsbeleid op lange termijn in het VK en de EU. Praten over "zelf kweken" is er dan niet bij, alleen het kopen van iemand anders voedsel (of beter nog, insecten en mensen) is in de media.

Schokkend genoeg is dit niet het einde van maatregelen in de hele wereld die zowel huiseigenaren als onafhankelijke boeren lijken te willen ontmoedigen om hun eigen voedsel te verbouwen. De staat Victoria in Australië heeft nu de de macht om vee en voedsel van eigen bodem in beslag te nemen. als ze "besmet" worden geacht. Neem dan de VN Agenda 2030 die, naast vele andere dingen, streeft naar controle van bovenaf op de toegang tot zaden. Dan hebben we Bill Gates koopt landbouwgrond op met het soort geld dat gemakkelijk onafhankelijke telers of mensen die willen beginnen kan overvleugelen. 

De medialabels kippen in de achtertuin (niet in kooien) als "gevaarlijk".het idee van hobbyboerderijen met ziektes en scharrelkippen verhogen op de een of andere manier het risico van toekomstige pandemieën. Ze zullen kippen doden die positief testen op vogelgriep via PCR, hoewel PCR is geen adequaat diagnose-instrument. Dan is er de bewering dat "voor altijd chemische stoffen" die niet door biologische processen kunnen worden afgebroken besmette elke watervoorzieningen dat ze de inspanningen van mensen om voedsel te verbouwen stopzetten. Zelfs het tuinieren zelf, eens gepromoot als een voordeel voor de gezondheidis nu de onderwerp van angstzaaierij.

Alles geeft de indruk dat iemand, ergens, niet wil dat we ons eigen voedsel verbouwen. Zou jij het fijn vinden als je geen voedsel meer mocht verbouwen in je eigen tuin, je eigen kippen voor eieren mocht houden, of als je volkstuin je werd afgenomen? Hoewel we misschien nog niet op dat punt zijn, zou een deel van mij niet verbaasd zijn als we die kant opgaan. Immers, het zou zeker passen bij de "niets bezitten en gelukkig zijn" agenda.

Als u mijn werk wilt steunen, overweeg dan alstublieft een donatie via het volgende:

QR code voor Bitcoin donaties

U kunt ook doneren via Bitcoin: bc1qp2y8a0h7ya8ctjp6lcwvwg569cml8578ts553s

Opmerkingen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch