Så här gör du: enkel Bitcoin-plånbok på ett USB-minne utan vårdnadshavare

Introduktion

En Trezor är dyr och kan vara svår att få tag på beroende på var du befinner dig - särskilt om du inte vill uppmärksamma regeringar och företag på att du antingen äger (eller är extremt intresserad av att äga) Bitcoin. En USB kan kosta så lite som några få dollar, kan köpas i nästan vilken butik som helst, kan förvaras på en diskret och säker plats och är lätt att kopiera - så att du kan sprida ut dina Bitcoinbesparingar för bättre säkerhet om du vill.

Medan du har en del sats i din mobilplånbok för dagliga tillämpningar kan du ha din huvudsakliga mängd på ett diskret USB-minne hemma. Du kan flytta pengar mellan din mobila plånbok och din bankpinne, och ta tag i den i en nödsituation om du flyr från en regeringsregim - i vilket fall du, på grund av GPS- och WIFI-triangulering, vill lämna dina mobila enheter på ett snabbtåg på väg i motsatt riktning till dig.

Att köra en egen fullständig nod är det säkraste sättet att använda Bitcoin, men det är inte lämpligt för den här tillämpningen. I den här handledningen lär du dig hur du enkelt kan förvandla en billig USB-kabel till en bankapparat i fickformat som du kan ta med dig var som helst och när som helst.

Electrum Wallet | Bärbar version för Windows

Vi kommer att använda Electrum Wallet för den här applikationen. Även om den har en del positiva egenskaper (icke-borttagbar, öppen källkod, icke-proprietär) är den särskilt praktisk för att installera en Bitcoin-plånbok på ett USB-minne, eftersom den är bärbar för Windows.

När du öppnar exe-filen för andra plånböcker, även om du har laddat ner exe-filen till ditt USB-minne, installerar installationsguiden vanligtvis programmet i %appdata%-filen på din dator, så plånboken finns inte på USB-minnet utan på datorn. Installationsguiden för den bärbara versionen av Electrum installerar alla back-end-filer direkt på ditt USB-minne, så att du kan komma åt den från vilken dator som helst med en USB-enhet, och de känsliga filerna lämnas inte kvar.

Electrum har också brännaradresser för att förbättra din anonymitet på blockkedjan och stöder lightning-nätverket.

Installera Electrum Wallet på ett USB-minne

VARNING: Innan du gör något med krypto, se till att du använder en VPN (Virtual Privacy Network). Det är också värt att notera att det är extremt viktigt att inte kontaminera dina icke-KYC-bitcoins med KYC-mynt. Jag kommer att skriva om detta ämne inom en snar framtid.

 

1.

Anslut USB-minnet till datorn och öppna den. Använd ett nytt USB-minne som du inte behöver för andra saker; du vill förvara det säkert senare.

2.

Ladda ner den senaste versionen av den bärbara Windows-versionen och spara den på ditt USB-minne. (Ladda ner här: https://electrum.org/#download)

3.

Öppna .exe-filen, välj automatisk anslutning och klicka på nästa.

4.

Skriv in namnet på din nya plånbok och klicka på nästa. När du gör detta kommer plånboken att skapas med det namnet.

5.

Välj standardplånboken om du är nybörjare. Högre säkerhetsinställningar finns tillgängliga (tvåfaktorsautentisering och multi-sig) och du kan också importera en Bitcoin-adress eller privata nycklar om du vill.

6.

Välj "skapa ett nytt frö" och klicka på nästa.

7.

Därefter visas en sträng med 12 ord. Detta kallas för ditt "frö". Skriv ner den på ett papper. Du vill förvara detta säkert och aldrig lägga det på nätet eller skriva in det i din dator. Förvara den offline, bäst ännu i din egen hjärna om du kan komma ihåg den med säkerhet. Skriv aldrig in detta i någon elektronisk enhet. Med detta frö kan du, om du någonsin förlorar ditt USB-minne, återskapa din plånbok med hjälp av dessa 12 ord. Om någon får reda på vilka dina 12 ord är kan de lätt hacka sig in i din plånbok och stjäla dina Bitcoin, och det finns inget du kan göra för att stoppa dem. Du är ensam ansvarig för din säkerhet och dina tillgångar.

När du har skrivit ner det klickar du på nästa.

OBS: Om du vill öva på att stjäla/återfå tillbaka denna plånbok kan du göra det. Om du gör det rekommenderar jag inte att du lagrar Bitcoin i den, eftersom vem som helst nu kan komma åt den. Jag kommer aldrig att använda den här plånboken, och uppmanar dig att använda den för övning om du vill.

8.

Skriv sedan din kod i textrutan. Detta är för att kontrollera att du har registrerat den korrekt.

9.

Skapa ett lösenord. Bekräfta lösenordet. Kryptera plånboksfilen och klicka på nästa. Ett starkt lösenord är bäst. Detta är den sista försvarslinjen om någon hittar ditt USB-minne och försöker stjäla dina pengar.

10.

Klicka på ja eller nej till popup-fönstret beroende på vad du föredrar.

11.

Du är redo, men låt oss göra några kontroller.

12.

Öppna electrum_data.

13.

Öppna plånböcker.

14.

Se om din nya plånbok finns i mappen.

Hur man använder

Fliken Historik visar datum, beskrivning och belopp (volym) för transaktionerna, samt historik över ditt saldo efter dessa transaktioner.

Fliken Skicka är när du skickar Bitcoin till en annan person/plånbok. (1) Välj mottagarens adress antingen genom att (a) klistra in den från klippbordet, eller med QR-koden av adressen (b för kameraskanning, c för skanning från bildfil). (2) Du kan valfritt lägga till en beskrivning. (3) Ange beloppet, och (4) kan du välja att skicka alla Bitcoin i plånboken (maxbelopp). Du kan rensa sidan (5) eller spara den för senare (6). När du är redo att skicka klickar du på Betala (7).

Fliken "Ta emot". kan du ange adresser för att ta emot Bitcoin. Du kan även lägga till en beskrivning (1) och ett belopp för begäran (2). Du kan välja om och när adressen ska upphöra att gälla (3), och om du behöver börja om från början är det bara att klicka på clear (4). När du är klar klickar du på ny adress (5) och din adress visas.

När du har klickat på ny adress visas mottagarchecken (1) och mottagaradressen visas uppe till höger. Du kan antingen kopiera QR-koden (a) eller kopiera adressen till klippbordet (b).

Bakom den superenkla designen finns många andra funktioner i Electrum-plånboken. Du kanske märker att Electrum stöder Lightning Network, men det är ett ämne för en annan dag.

 

Om du vill komma åt plånboken efter att du har stängt den eller kastat ut USB-minnet öppnar du bara USB-minnet igen och klickar på .exe-filen, väljer den plånbok du använder och anger det lösenord som du skapade. Under "View" kan du välja att visa fler flikar och under "Tools" kan du ändra dina inställningar, men för syftet med handledningen (hur du ställer in en enkel USB Bitcoin-plånbok) är det allt du behöver veta.

Dagens skämt:

Varför vill regeringen inte ta emot Bitcoin?

De hatar idén om Proof Of Work.

Kommentarer:

2 svar

  1. Hej Rain, det här ser ut att vara bra instruktioner. I din underbara presentation på Better Way Conference tror jag att du nämnde ett icke KYC-utbyte? Finns det detaljer om detta som jag inte kunde se på din webbplats? Jag är en del av ett räntebärande medlemskap och hittills inte KYC där. Så i teorin skulle jag kunna föra mynt ut och till icke KYC-börsen och jag har tidigare fört det via Kraken (KYC'd) på mitt Crypto.com-kort (minns inte KYC).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish