Odla (inget eget) | Är detta det "nya normala"?

Är allmänheten undermedvetet avskräckt från självförsörjning av livsmedel och överlämnar vårt oberoende till ett nytt normaltillstånd av totalt beroende av staten?

Med tanke på den senaste tidens höga levnadskostnader och de problem med livsmedelsförsörjningskedjorna som man ser i många länder kan man vara benägen att börja odla sin egen mat för att bli självförsörjande och hålla kostnaderna nere. Jag kan tänka mig att en kampanj i stil med "Dig for Victory" (gräv för seger) med krigstidsmässiga budskap skulle kunna vara något som särskilt tilltalade våra ledare som ett sätt att öka allmänhetens popularitet (vilket den två kandidater till premiärministerposten i Förenade kungariket och oppositionsledare som vi verkligen behöver). En sådan politik bör säkert välkomnas även när det gäller klimatförändringarna, eftersom egenodling oundvikligen kommer att leda till mycket mindre utsläpp från transporter. Det finns till och med hälsoargument, vilket framgår av följande Effekter av bekämpningsmedel på människokroppen., som skulle behövas i mycket mindre utsträckning om mer mat odlades i hemlandet.

Tvärtom har vi sett motsatsen; ett förbud mot slangpipor har införts i delar av England som ett svar på låga flodnivåer och klimatförändringar. Även jordbrukare har begränsats från att vattna sina egna grödor. Detta skulle i sig vara illa nog för människor som vill odla sina egna grönsaker, men att medvetet begränsa tillgången till vatten är på väg att bli långsiktig regeringspolitik i Storbritannien och EU. Det talas inte om att "odla sina egna produkter" i dessa tider, endast köpa någon annans mat (eller ännu bättre, insekter och människor) är i stället i media.

Chockerande nog är detta inte slutet på de åtgärder som vidtas runt om i världen för att avskräcka både husägare och oberoende jordbrukare från att odla sin egen mat. Delstaten Victoria i Australien har nu beslutat att befogenhet att beslagta boskap och hemodlad mat från privatpersoner om de anses vara "förorenade". Ta sedan FN:s Agenda 2030, som bland många andra saker syftar till att Kontroll uppifrån och ner av tillgången till utsäde.. Då gäller följande Bill Gates köper upp jordbruksmark med den typ av pengar som lätt kan konkurrera ut oberoende odlare eller personer som hoppas på att komma igång. 

Mediernas etiketter bakgårdshöns (inte burhöns) som "farliga"., främja idén om hobbyjordbruk som hyser sjukdomar. och Frilevande kycklingar ökar på något sätt risken för framtida pandemier.. De kommer att avliva kycklingar som testar positivt för fågelinfluensa. via PCR, även om PCR är inte ett lämpligt diagnostiskt verktyg.. Sedan finns det påståenden om att "eviga kemikalier" som inte kan brytas ner av biologiska processer har förorenat alla vattenförsörjningar, och att de är Att stoppa människors ansträngningar att odla mat.. Till och med själva trädgårdsarbetet, när det en gång främjas som en fördel för hälsan, är nu ämnet för skrämselpropaganda.

Allt ger intryck av att någon någonstans inte vill att vi ska odla vår egen mat. Skulle du vara nöjd med att inte få odla mat i din egen trädgård, föda upp dina egna höns för ägg, eller att få din trädgårdstomt borttagen från dig? Även om vi kanske inte har nått den punkten ännu, skulle en del av mig inte bli förvånad om det är dit vi är på väg. Det skulle ju trots allt passa in i den "Äga ingenting och vara lycklig" dagordning.

Om du vill stödja mitt arbete kan du överväga att donera på följande sätt:

QR-kod för Bitcoin-donationer

Du kan också donera via Bitcoin: bc1qp2y8a0h7ya8ctjp6lcwvwg569cml8578ts553s

Kommentarer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish