Övervägande om konsekvenserna av systemisk ohederlighet

Den energi som krävs för att upprätthålla en falsk berättelse är exponentiell när den försöker övervinna sanningen. Sanningens konsensusmekanism är den mest effektiva modellen. Sanningen är bestående, hållbar och i slutändan fruktbar, eftersom den har sina rötter i det som är, inte i dyra påhitt och känslig propaganda. Oavsett hur stora, hur obarmhärtigt uthålliga och hur djärvt spridda lögnerna är, så förtvinar de mot tidens tand.

För att avvika från sanningsenliga handlingar eller tankar måste lögnaren upprätthålla påhitt som är omöjliga att kontrollera och samtidigt övertyga andra om att de är verkliga.

Oärlighetens komplexitet

Den framgångsrika eviga lögnaren anstränger sig extremt mycket. De måste minnas sina tidigare lögner i detalj, som om det vore deras historia, och förbli konsekventa under förhör. Lögnare som är fångade i ett nät av sina egna bedrägerier lever tunt mellan olika verkligheter. Avståndet mellan sanningen och hans fiktion växer med varje sammanställd lögn.

Lögnare lyckas genom att utnyttja andras förtroende. Likt en hals som sträcks ut under en giljotin är hans ryktes bräcklighet en stor ångest som han inte kan fly från. Han kan inte fly från det oundvikliga i att det som ligger i mörkret kommer fram i ljuset. Rädslan för att åka fast tar ut sin rätt.

Att hålla fast vid en lögn innebar betydande energikostnader. Att leva, arbeta, kommunicera och bygga med det som är sant är däremot den mest effektiva modellen för kreativa strävanden med låg tidsåtgång.

Varför avvika från sanningen?

Det finns många anledningar till att någon avviker från sanningen, bland annat:

  • Att undvika straff eller negativa konsekvenser för sina handlingar.
  • För att få en fördel eller en vinst för sig själv eller andra.
  • För att skydda sig själva eller andra från upplevd skada på grund av deras handlingar eller övertygelser.
  • För att bevara relationer eller undvika konflikter
  • Att rädda ansiktet eller upprätthålla en viss image
  • Att manipulera eller kontrollera andra
  • Att lura eller vilseleda för personlig eller yrkesmässig vinning.

Det är viktigt att notera att valet att ljuga eller bedra ofta påverkas av personliga värderingar, moral och omständigheter.

Vapenanvändning av information

För att åstadkomma tillverkning i stor skala kan verktyg användas för att öka effektiviteten i tillverkningen. Teknik, algoritmer, propagandanätverk, lagstiftning och allmän utbildning kan användas som vapen för att styra massorna till att omedvetet och frivilligt upprätthålla en stor lögn med extrema konsekvenser för dem själva och de människor de bryr sig om. Den blir en upplevd sanning i deras verklighet, ett nytt objekt i deras matris.

Det finns många påhitt som är synliga - bedragare. De existerar utan att ifrågasättas. "Jag vet inte vad jag inte vet." Incitamentsstrukturerna i vår verklighet är simuleringar som har sina rötter i falska premisser som är utformade för att kanalisera mänskligt beteende, uppmärksamhet och känslor för att tjäna parasiternas önskemål.

"All krigföring bygger på bedrägeri." - Sun Tzu

Vissa grundläggande sanningar kräver masskonsensus för att man ska kunna avvika från dem. En invasiv industri har blommat upp av incitamenten att upprätthålla massans tro på påhitt. Våra propagandistiska medier är ett effektivt vapen i kriget mot den grundläggande sanningen. Detta tar form i de videor vi tittar på, de nyheter vi hör, de studier vi läser och de glorifierade aktörernas inflytande uppifrån och ner. För att upprätthålla en falsk berättelse kräver dessa metoder enorm energi, underhåll, infrastruktur och förberedelser.

Obehag, beroende, uppmärksamhet och energi

Människans obehag beror på en undermedveten medvetenhet om att vi lever i en lögn. Trots en omfattande matris av falska uppfattningar förblir sanningen ren och obefläckad. Det är den turbulens som uppstår när vi integrerar lögner i vår världsbild och smärtsamt väljer att ignorera fakta som avslöjar sanningen, som försvarar de falska berättelser som vi blir hjälplöst beroende av. Den kvarvarande väljer att utforska de grova kanterna i sin matris. När vi finner oss själva säkra kan vi under olika grader av förstoring konstatera att vi inte kan förklara varför. Vi kan bara vara säkra på själva osäkerheten.

Uppmärksamheten är skapelsens fokuspunkt. Genom att ta bort eller fördela vår uppmärksamhet blir vi antingen till eller utesluter oss själva från att delta som föda för ett system eller en trosuppfattning. Vår medvetna och undermedvetna uppmärksamhet är bron från informationssfären till den fysiska verkligheten. Det är tänkbart, med stor sannolikhet, att vi hamnar i en ny uppmärksamhets- och känslofälla efter att ha brutit oss loss från vår senaste. Det är som att simma i ett akvarium, i ett akvarium, i ett akvarium... Därför är det klokt att kontrollera våra säkerheter, så att vi inte hämmar vår personliga utveckling.

Hur och i vilken utsträckning tar den energi som upprätthåller påhittade system bort från den energi som skulle kunna tilldelas system som är förankrade i sanningen?

Kommentarer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish