Det är dags att återta våra värdemätningar.

1933: Den stora depressionen ödelade den globala ekonomin. Medborgarna sökte monetär stabilitet, så de skyddade sina tillgångar genom att hålla ädelmetaller i stället för att deponera sina guldtackor på bankerna. Många länder misslyckades med att upprätthålla sina valutor med guldstandard under denna period, eftersom bankerna inte hade tillräckligt med guld i sina valv för att uppfylla sina reservkrav. De amerikanska affärsbankerna och Federal Reserve var inget undantag. Det var detta år som USA avslutade sina inhemska transaktioner med guldstandard.

Mindre än 40 år senare fortsatte de detta katastrofala experiment genom att 1971 avskaffa dollarns internationella guldkonvertibilitet. Dollarn hade därmed inga band till några lagar om knapphet; den blev utskrivningsbar på begäran. Istället blev medborgarnas skuldsättning, momentet i kassaflödet och den militärstödda petrodollarn de nya nyckelmekanismer genom vilka USA etablerade sin fiatvaluta som den nya globala standardmätaren för värde.

På toppen av den stora omställningen är dessa dagar på väg mot sitt slut, men vad kommer att ersätta dem? Kommer vi lydigt att övergå till nästa globala supermakts dominerande fiatvaluta och fördöma våra barnbarn till samma katastrof som vi nu är på väg att uppleva? Kommer vi att ge efter för ett nytt digitalt valutasystem från centralbankerna och lägga gudaliknande herravälde över våra liv i händerna på en ny uppsättning tekniska tyranner? Eller finns det ett bättre sätt?

Lösningar

Även om många desperat försöker, går det inte att rädda de nuvarande ekonomiska strukturerna, och i längden är det meningslöst. Om vi dessutom låter regeringar, Federal Reserve, bankinstitutioner, FN, WEF och WHO fortsätta att fatta beslut åt oss kommer vi snart att leva i en slavkoloni. Kanske är vi det redan. Lösningarna måste vara praktiska och effektiva nedifrån och upp, inte uppifrån och ner. I grund och botten är strategin att slå till och använda rättvisa ekonomiska system som fungerar bättre.

Kontanter: fördelar och brister

Att betala allting med kontanter och bojkotta företag som går över till kontantlöst bruk kommer att bromsa övervakningsstatens genomförande av CBDC. Att hålla våra konsumtionsvanor anonyma och göra det besvärligt för företag att avstå från kontantbetalningar är en bra sak för våra blivande slavemästare, men isolerat från kombinerade taktiker är detta en meningslös strategi.

Tänk på det som att sätta tejp på en spricka i en fiskskål för att bromsa vattenflödet. Detta är ett utmärkt första steg, så länge det finns en plan för att få ut fisken och ett nytt akvarium att flytta den till.

Omprövning av våra värdemätare

Att använda fiat som värdemätare är en kritisk PSYOP som vi måste avmystifiera. I bästa fall inflateras fiat med 2% per år, men vi genomgår nu en hyperinflation på minst 8%. Detta är bara början. Varornas värde i Fiat-värde har ökat mycket mer under de senaste fem åren., och vi har alla klagat på hur dyr mat har blivit. Om vi använder fiat som vår universella värdemätare kommer vi att tillbringa de kommande åren med att i all oändlighet prissätta våra produkter - tills tändstift blir ett effektivare användningsområde för fiatbanksedlar.

Bitcoin är deflationärt, och är 14 år in i en över 100 år lång stabiliseringsprocess. Inom några decennier kommer Bitcoin att vara så stabil att dess användning som ett matematiskt mått på värde kommer att populariseras. Detta kommer dock att ta mer tid, och även om det redan är populärt bland Remnants, tror jag inte att hela världen är redo för denna lösning. Först måste den destruktiva fiat-associativa ideologin lösas upp. 1BTC = 1BTC.

För tillfället föreslår jag att vi använder guld som vårt värdemätare, även om vi använder andra betalningsmetoder. Till exempel kan en butik som visar sina priser i guldunces, men som behandlar betalningar med Bitcoin via BTCPay-server skulle vara i linje med denna lösning. Att använda gram i stället för ounces kan vara ett bättre mått eftersom mindre mängder kan visas lättare, men ounces är redan ett populärt mått för guldtackor.

(8 februari 2023)

Här är en tanke för att vända upp och ner på saker och ting:

1 USD = 0,000533 AUX oz

Förvaltarskap: Att ta ansvar

Att delegera vår ekonomi till tredje part är roten till våra problem. Dessa parasitära organisationer utnyttjar det utrymme som deras monopol ger dem för att ta allt som ligger inom deras räckhåll. Våra medel är inte säkra hos dem, och kan frysas på begäran av regeringen.

Oavsett om vi lagrar vår förmögenhet i kontanter, guld, silver, infrastruktur, solenergi, traktorer, tonfisk på burk eller Bitcoin som vi förvarar på rätt sätt kan vi få tillgång till vårt sparande utan tillstånd - det är äganderätt! Den sista punkten är enkel. Oavsett vilken form du väljer, var förmyndare av din egen förmögenhet.

Slutsats

Pengar är samhällets blod. Om pengarna är dåliga blir samhället systemiskt sjukt. Det är dags för oss att välja vår arts framtid genom att välja hur vi gör våra transaktioner. Individernas handlingar är fröna till den kollektiva skörden. Ingen annan kommer att rädda oss; det är vi som vi har väntat på.

Ansvarsfriskrivning: Over To The Youth är en gemenskap av medvetna individer. Innehållet speglar den enskilda upphovsmannens perspektiv snarare än gemenskapen som helhet.

Ovanstående telefon

Du har friheten att välja.  Telefon ovan ger dig frihet, integritet, kontroll och kan göra allt som din gamla telefon kan. Slå dig samman med ett användarvänligt operativsystem, appar och kommunikationsverktyg. Det är snabbt, pålitligt och har branschens bästa kundsupport.

$25 rabatt med kupong: OTTY25

2 svar

  1. Vi håller med. Vi måste komma till samma slutsats.
    Digitalt är det mest praktiska. Bra lösning. Värdet bestäms av guld men betalas med krypto.

  2. Det håller jag med om. När dollarn slutade vara bunden till guldstandarden och regeringen började trycka massor av räddningspengar, satte det oss i den situation vi befinner oss i nu. Ta med Bitcoin och andra kryptovalutor. Håller också med om att Bitcoin är för volatilt för massadoption just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish